Sve kategorije
EnglishEN

Analiza tržišta sistema za skladištenje energije u Evropi

Share This

Prema podacima Eurostata, trenutnih 5 najvećih evropskih tržišta skladištenja u domaćinstvima Njemačka, Italija, Velika Britanija, Španija i Austrija imaju ukupno 267 miliona stanovnika u 2021., sa efektivnom rezidencijalnom populacijom od oko 122 miliona, a ako 30% ovih domova su pogodni za ugradnju krovova solarnih skladišta, ukupno potencijalno tržište solarnih skladišta na glavnim evropskim tržištima trenutno iznosi oko 31.8 miliona krovova, sa oko 900,000 krovova za koje se zna da je trenutno postavljeno. 900,000, stopa prodora na tržište je oko 2.46%. Ako se procijeni prosječna potražnja od 10 kWh po domaćinstvu, potencijalna potražnja za skladištenjem u domaćinstvima u Njemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Zapadnoj i Austriji iznosi oko 357 GWh, a očekuje se da će stopa penetracije skladišta u domaćinstvima na glavnom evropskom tržištu skladištenja u domaćinstvima dostići 10% -13% u 2025. godini u odnosu na niz faktora, potencijalna instalacija za skladištenje u domaćinstvu iznosi 35.7-46.4GWh, sa prosječnim godišnjim povećanjem od 8.9-11.6GWh.

Hisen 3.6-5kW hibridni inverter

faktori

Agresivan rast skladištenja u evropskim domaćinstvima u velikoj meri je vođen programom REPowerEU, odgovorom EU na haotično globalno energetsko tržište, koji se fokusira na „neutralnost ugljika” i „energetsku nezavisnost” kroz energetsku efikasnost, diversifikaciju snabdevanja energijom i ubrzanje uvođenja. obnovljivih izvora energije za zamjenu fosilnih goriva u domaćinstvima, industriji i proizvodnji električne energije. "energetska nezavisnost. Velika i brza upotreba solarne energije za napajanje Evrope u središtu je REPowerEU programa, sa strateškim ciljem da se do 320. godine implementira više od 2025 GW solarnih fotonaponskih sistema i oko 600 GW do 2030. kako bi se zamijenilo oslanjanje na tradicionalne fosilnih goriva i prirodnog gasa, pri čemu će sistemi za skladištenje energije u domaćinstvima takođe rasti zajedno sa eksplozivnim rastom krovnih PV-a. Rast stambenih sistema za skladištenje takođe će rasti sa eksplozivnim rastom krovnih PV-a.

Visokonaponska složena litijumska baterija 8-54kWh

Problemi

1. Nedovoljno instalatera

Prema istraživanju instalatera na evropskom tržištu, najbrže rastuće tržište u Evropi koncentrisano je na nemačkom i italijanskom tržištu, a glavni razlog uticaja sadašnje instalacije dva tržišta je usredsređen na nedostatak radnika na nivou instalatera, u slučaju radnika na mjestu, Njemačka i Italija tržište skladištenja domaćinstava će se brzo osloboditi.

Hisen sve-u-jednom sustav za pohranu energije

2. Terminal nije otvoren

Prema istraživanju evropskih dilera i instalatera, većina korisnika u Evropi nije upoznata sa celokupnim sistemom skladištenja svetla, krajnji kupac (oko 80%) će više slušati električara, savete instalatera, mali broj kupaca prepoznaje samo marku kupiti. Istovremeno, u Europi se većina solarnih proizvoda ne reklamira, pa je veza između brenda i krajnjeg potrošača teško prekinuta, a najveći dio izbora je u rukama instalatera. Istovremeno, kupovine instalatera su takođe donekle regionalne, na primer, instalateri u južnom regionu Francuske neće kupovati od agenata u severnom regionu. Stoga, kada potrošači biraju marku optičkog sistema za skladištenje podataka, kanal igra odlučujuću ulogu.

Uočili smo da se od druge polovine 2021. do prve polovine 2022. godine austrijsko skladištenje domaćinstava ubrzano razvija, što je povezano sa politikom zemlje, prvo, austrijska vlada produžila je subvenciju za skladištenje u domaćinstvima do 2023. godine, a drugo, austrijska Cijena struje raste, što se može vidjeti od druge polovine 2021. godine pa sve do gore, a posebno ove godine dostigla je vrhunac od 489 €/MWh. Uprkos vladinoj politici da ograniči cijenu struje, na primjer, 10 eurocenti za struju ispod 2900kWh, možemo vidjeti da je prosječna veleprodajna cijena električne energije u Austriji i dalje na povijesno visokom nivou, a faktor subvencije je superponiran, austrijski Tržište skladištenja u domaćinstvu je i dalje vrlo izvjesno tržište do 2023. godine, a ako se nastavi s politikom subvencija, očekuje se da će nadmašiti Veliku Britaniju i Španjolsku 2025. godine.

Nadamo se da je ovaj vodič bio od koristi. Specijalizirani smo za stambene i poslovne prostore, koji posjedujemo vrhunskog inženjera globalne TOP solarne invertorske i baterijske kompanije sa više od 10 godina iskustva, napredna tehnologija čini da našim partnerima pružimo pouzdan i najefikasniji ESS.

Možete nas kontaktirati da dobijete besplatnu ponudu za vaš projekat skladištenja energije.

5kW zidna baterija


Hajde da razgovaramo o vašem rješenju

Related News