Sve kategorije
EnglishEN

Razlika između grid-Tie invertera i hibridnih invertera

Share This

Da biste odabrali odgovarajući solarni inverter za različite aplikacije, važno je razumjeti razlike između mrežnih, off-mrežnih, mrežnih i hibridnih invertera.

Solarni inverter pretvara DC u AC, a zabuna nastaje pri odabiru pravog tipa solarnog invertera za određenu potrebu. Hajde da napravimo razliku između mrežnih i hibridnih pretvarača.

Hibridni inverter vs. Off-Grid Inverter

Solarni inverter izvan mreže može koristiti energiju mreže i baterije za napajanje električnih opterećenja. Međutim, baterije su obavezne za solarne sisteme van mreže. Hibridni inverter se može koristiti i na mreži i van mreže, pružajući fleksibilne opcije konfiguracije baterije.

Hibridni inverter naspram invertera na mreži

Hibridni pretvarač može imati dva različita značenja. To može biti inverter van mreže sa ugrađenim solarnim regulatorom punjenja ili inverter integrisan u mrežu. Inverter van mreže sa solarnim regulatorom punjenja omogućava korisniku da poveže PV ulaz na solarni inverter i vidi PV status na displeju solarnog invertera radi jednostavnog povezivanja i pregleda sistema. Mrežni pretvarač može se koristiti i za modele koji nisu povezani sa mrežom i koji su povezani sa mrežom.

5kW Server Rack Baterija

Hibridni inverter vs. Grid-Tie inverter

Mrežni pretvarači se koriste u solarnim sistemima povezanim s mrežom, gdje je nemoguće spojiti se na električno opterećenje, a sva istosmjerna energija koju generira PV pretvarač će se pretvarati u izmjeničnu struju i direktno slati u mrežu. . Za solarne sisteme povezane na mrežu, baterije nisu potrebne.

Nasuprot tome, solarni inverteri van mreže moraju biti opremljeni baterijama. DC solarna energija se može pretvoriti u izmjeničnu energiju putem solarnih regulatora punjenja i invertera izvan mreže kako bi se osigurala energija direktno za opterećenje. Dodatno, DC solarna energija se može koristiti za skladištenje električne energije putem baterija. Kada solarna energija nije dostupna, baterije mogu osigurati neprekidno napajanje opterećenja kako bi se osigurao normalan rad elektroničkih uređaja.

Da biste odabrali pravi solarni inverter za svoje potrebe, ključno je uzeti u obzir zahtjeve za napajanjem vašeg doma, ureda ili različitih postavki, kao što su automobili, RV vozila i tvornice. U Hinton Power-u, naši stručnjaci za invertere mogu vam besplatno pružiti prilagođeno rješenje solarnog invertera na osnovu vaše specifične situacije. Molimo kontaktirajte nas bilo kada.


Hajde da razgovaramo o vašem rješenju

Related News