Sve kategorije
EnglishEN

Lista: 15 najboljih kompanija za pretvaranje u Kini (ažuriranje 2023.)

Share This

Kina je postala glavni igrač u solarnoj industriji, sa mnogim kompanijama specijalizovanim za solarne pretvarače. Kako obnovljivi izvori energije postaju sve popularniji, raste potražnja za efikasnim i pouzdanim pretvaračima. U ovom članku ćemo raspravljati o 15 najboljih invertorskih kompanija u Kini od 2023.

1. Huawei Technologies Co. Ltd.

Web stranica: https://www.huawei.com/us/

Huawei, osnovan 1987. godine, vodeći je globalni dobavljač rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). Izgradili su prednosti rješenja od kraja do kraja u oblastima telekomunikacijskih operatera, preduzeća, terminala i računarstva u oblaku, nudeći konkurentna ICT rješenja, proizvode i usluge operaterima, preduzećima i potrošačima.

Kao globalni lider u tehnologiji i telekomunikacijama, Huawei također proizvodi inovativne i pouzdane strune i centralne pretvarače za solarne energetske sisteme.

High Voltage Server Rack Baterija 8-54kWh


2. Sungrow Power Supply Co. Ltd.

https://us.sungrowpower.com/

Osnovan 2010. godine, Sungrow Power je vodeće visokotehnološko poduzeće sa sjedištem u Kini koje se fokusira na istraživanje i razvoj, proizvodnju, prodaju i servis novih energetskih proizvoda. Njihovi glavni proizvodi uključuju strune, centralne i hibridne pretvarače za solarne, vjetroelektrane i aplikacije za skladištenje energije. Kompanija je posvećena pružanju globalnih prvoklasnih rješenja čiste energije tokom cijelog životnog ciklusa.

5kW Server Rack Baterija


3. SMA Solar Technology AG

https://www.sma-america.com/

Poznati brend u solarnoj industriji, SMA proizvodi visokokvalitetne strune i centralne pretvarače za stambene i komercijalne solarne sisteme.

Visokonaponska složena litijumska baterija 8-54kWh


4. Ginlong Technologies Co. Ltd.

https://www.ginlong.com/

Ginlong, osnovan 2005. godine, poznati je domaći brend PV invertera. Kompanija se uglavnom bavi istraživanjem i razvojem, proizvodnjom, prodajom i servisom žičanih invertera, koji su osnovna oprema PV sistema za proizvodnju električne energije. Kao veliko proizvodno preduzeće, Ginlong nudi inteligentna energetska rješenja cijele scene.

Marka invertera Ginlonga je Solis.

5kW složena litijumska baterija


5. TBEA Co. Ltd.

https://www.tbea.com/tbea/en/index.html

TBEA je posvećena pružanju zelenih i čistih rješenja za globalno energetsko poslovanje, te je visokotehnološko poduzeće i veliki proizvođač energetske opreme u Kini.

Hisen sve-u-jednom sustav za pohranu energije


6. Omnik New Energy Co. Ltd.

Omnik New Energy Technology Co., Ltd. proizvodi Omnik-sol 1.5K/2K, 3K/4K seriju pretvarača, koji se mogu pohvaliti impresivnom efikasnošću konverzije od 97.6% koja premašuje vodeći međunarodni nivo. Ovi pretvarači su prošli razne međunarodne certifikate, uključujući VDE, G83, SAA, ENEL i druge. Kupci u zemlji i inostranstvu pohvalili su njihove odlične parametre, visokokvalitetne performanse i sveobuhvatnu postprodajnu uslugu.

Kontejnerski sistem za skladištenje energije


7. Sineng Electric Co., Ltd.

https://en.si-neng.com/

Osnovan 2012. godine, Sineng Electric Co., Ltd. bavi se istraživanjem i razvojem, proizvodnjom i prodajom energetskih elektroničkih proizvoda. Kompanija se fokusira na oblast energetske elektronske konverzije i kontrole snage, obezbeđujući rešenja i sistemsku integraciju za PV invertere povezane na mrežu, dvosmernu konverziju struje za skladištenje energije, upravljanje kvalitetom električne energije i još mnogo toga.

5kW zidna baterija


8. Chint Group Corporation

https://chintglobal.com/

Chint Group Corporation ima preko 20GW fotonaponskih instalacija i više od 100MWh instalacija za skladištenje energije. Njihovi projekti pokrivaju 25 zemalja i regija širom svijeta, uključujući Sjedinjene Države, Japan, Njemačku i Koreju. Kompanija ima odličan udio na sjevernoameričkom tržištu trofaznih žičanih invertera od 2015.

Hisen 3.6-5kW hibridni inverter


9. Growatt New Energy Technology Co. Ltd.

https://us.growatt.com/

Osnovana u svibnju 2010. godine sa sjedištem u Shenzhenu, Growatt New Energy Technology Co., Ltd. je novo energetsko preduzeće koje se fokusira na istraživanje i razvoj i proizvodnju pretvarača solarne energije povezanih na mrežu, izvan mreže i skladištenja, kao i na kupce. -strana pametna rješenja za upravljanje energijom. Njihovi invertori povezani na solarnu mrežu pokrivaju raspon snage od 750W do 253kW, dok njihovi invertori izvan mreže i za skladištenje pokrivaju raspon snage od 2.30kW. Ovi proizvodi su pogodni za različite scenarije, uključujući domaćinstva, komercijalne zgrade, smanjenje fotonaponskog siromaštva, velike zemaljske elektrane i razne akumulacione elektrane. Široko se koriste širom svijeta.

High Voltage Server Rack Baterija 8-54kWh


10. Shenzhen KSTAR Science and Technology Co. Ltd.

https://www.kstar.com/

Osnovan 1993. godine, Shenzhen KSTAR je dobavljač usluga inteligentnog mrežnog snabdijevanja energijom koji se fokusira na data centar (IDC) i nova energetska polja. Ključni infrastrukturni proizvodi za data centre, nove fotonaponske sisteme za proizvodnju energije, sistemi za skladištenje energije i proizvodi za punjenje električnih vozila su na visokom nivou u industriji, a integrisana rešenja se široko koriste u različitim industrijama.

5kW Server Rack Baterija

11. INVT Solar Technology(Shenzhen) Co. Ltd.

https://www.invt-solar.com/

INVT Solar Technology (Shenzhen) Co., Ltd. je osnovan 2002. godine, fokusirajući se na dva glavna polja: industrijska automatizacija i energetska energija. Njihov asortiman uključuje invertere povezane na mrežu (1-136kW), vanmrežne invertore (3-5KW), pretvarače za skladištenje energije (3.630KW), pretvarače pumpi, pretvarače i invertere, rješenja za pohranu svjetlosti i energetske ekosisteme pametnih kuća.

Visokonaponska složena litijumska baterija 8-54kWh


12. SolarEdge Technologies Ltd.

https://solaredge.com/

SolarEdge Technologies Ltd. je globalni lider u tehnologiji pametne energije sa sjedištem u Izraelu. Kompanija pruža end-to-end distribuiranu optimizaciju solarne energije i rješenja za praćenje fotonaponskih sistema sa proizvodima i uslugama koje uključuju optimizatore snage PV invertera, PV nadzor, softverske alate i punjače za električna vozila. Kompanija je osnovana 2006. godine.

Hisen sve-u-jednom sustav za pohranu energije


13. Jiangsu Goodwe Power Supply Technology Co.,Ltd.

https://en.goodwe.com/

Goodwe Power Supply Technology Co., Ltd., osnovan 2010. godine, je proizvođač koji se fokusira na područje fotonaponskih proizvoda. Oni integrišu istraživanje i razvoj, proizvodnju, prodaju i servis fotonaponskih inverterskih proizvoda povezanih na mrežu i skladištenje energije, koji su hvaljeni zbog svojih stabilnih i odličnih performansi. Sa dizajnom proizvoda porijeklom iz Njemačke, Goodwe je razvio PV inverterske proizvode povezane na mrežu i skladištenje energije kako bi u potpunosti zadovoljili potrebe domaćinstava, smanjenja siromaštva, industrijskih i komercijalnih, te velikih elektrana. Osim toga, posvećeni su stvaranju bolje vrijednosti za kupce i oslanjanju na prednosti postojećih resursa. Goodwe je izgradio SEMS sistem inteligentnog upravljanja energijom kako bi pomogao u inteligentnom praćenju, upravljanju i međusobnom povezivanju energije.

Kontejnerski sistem za skladištenje energije


14. Shenzhen Growatt New Energy Technology Co., Ltd.

https://www.zeversolar.com/

Zeversolar je specijaliziran za istraživanje i razvoj invertera i proizvodnju, a postao je podružnica SMA Grupe, vodećeg svjetskog proizvođača invertera, u martu 2013.

Zeversolar ima čitav niz invertera povezanih na mrežu od 1kW do 1MW i proizvodni kapacitet od 2GW.

Hisen 3.6-5kW hibridni inverter

15. Suzhou Hisen Tech Co.Ltd

https://www.hisenpower.com/ 

Smješten u Jiangsuu, Kina, Hisen Tech je namjenski dobavljač sistema za skladištenje energije specijaliziran za stambene i poslovne prostore. Njihovi glavni proizvodi uključuju litijumske baterije, hibridne PV invertore i sve-u-jednom Ess. Sa preko 50 viših inženjera, svi iz vodećih svjetskih energetskih kompanija, kompanija ima bogato iskustvo u razvoju industrijskih aplikacija kako bi kupcima pružila rješenja na jednom mjestu.

5kW zidna baterija


zaključak

Ove kompanije su se etablirale kao lideri u industriji invertera zbog svojih visokokvalitetnih proizvoda, jakih tehnoloških mogućnosti i velikog iskustva u ovoj oblasti. Nude širok spektar inverterskih rješenja za različite primjene, uključujući solarne, vjetroelektrane i sisteme za skladištenje energije.

Kontaktiraj nas za više informacija o inverter kompanijama.


Hajde da razgovaramo o vašem rješenju

Related News